flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївський апеляційний суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внесення застави

30 травня 2023, 14:02

13 травня 2023 у Миколаївському дитячому містечку «Казка» сталася трагічна подія- смерть малолітньої дитини,  про яку було висвітлено в засобах масової інформації.

Органом досудового розслідування встановлено, що будучи фізичною особою підприємцем, 45-річна З. здійснювала підприємницьку діяльність  на території дитячого містечка «Казка», у зоні розваг «ЛАБІРИНТ», де встановлено надувний батутом. Під час користування батутом з еластичними елементами малолітня дівчинка, 2019 року народження, отримала тілесні ушкодження, внаслідок яких померла.

16.05.2023 рішенням Заводського районного суду м. Миколаєва З. було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції,  захисником підозрюваної було подано апеляційну скаргу, в якій він просив скасувати запобіжний захід його підзахисній у вигляді тримання під вартою, обравши запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

25.05.2023 Миколаївським апеляційним судом перевірено законність і обґрунтованість ухвали слідчого судді Заводського районного суду Миколаївської області про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою громадянці З.

За результатами розгляду апеляційної скарги, Миколаївський апеляційний суд обрав З. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внесення застави у розмірі 134 200 грн.