flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївський апеляційний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у колабораційній діяльності

06 квітня 2023, 11:50

04.04.2023 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора відділу Херсонської обласної прокуратури на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 23.02.2023 року щодо Ж., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність), якою на нього було покладено обов'язок прибувати за кожною вимогою до суду, прокурора та до слідчого у кримінальному провадженні.

 За результатами розгляду апеляційний суд постановив ухвалу, якою апеляційну скаргу прокурора відділу Херсонської обласної прокуратури задовольнив. Ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 23.02.2023 року щодо підозрюваного Ж. скасував. Постановив свою ухвалу, якою застосував до підозрюваного Ж., запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення застави.

 За версією досудового розслідування, громадянин Ж., перебуваючи у м. Херсон, діючи умисно, підтримуючи воєнну агресію рф на території України, добровільно прийняв пропозицію представників окупаційної влади та у подальшому зайняв посаду в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, а саме - т.зв. "начальника столовой отдела комунально-бытового, интендантского и хозяйственного обеспечения ИК "Северная исправительная колония №90 Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области", отримавши звання "старший прапорщик внутренней службы", в якому, переслідуючи злочинні наміри та цілі, виконував свої службові обов'язки та забезпечив його функціонування.

 Якщо доведуть, що Ж. таки скоїв цей особливо тяжкий злочин, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.