flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами

16 лютого 2023, 14:35

16 лютого 2023 року представники Міжнародної гуманітарної організації «Представництво The Halo Trust в Україні» провели захід для працівників Миколаївського апеляційного суду на тему «Ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами».

Під час зустрічі фахівець з мінної безпеки Ганна розповідала про вибухонебезпечні та підозрілі предмети, які найбільш часто зустрічаються на території України, ознаки та маркування небезпечних територій, правила поведінки та порядок дій на цих ділянках, а також про заходи безпеки в разі знаходження таких предметів. Зауважила, що у випадку виявлення підозрілих предметів, ні в якому разі не наближатися до них, не торкатися, та не намагатись провести знешкодження самостійно.

Довідково: HALO Trust — організація життєзабезпечення небезпечних територій. Це неурядова організація яка проводить гуманітарне розмінування — усуває загрози вибухонебезпечних залишків війни: знаходить вибухонебезпечні предмети, позначає території, складає мапи, очищає від вибухонебезпечних предметів, що не вибухнули в колишніх зонах бойових дій, зокрема від мін-пасток.