flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про режим роботи суду в умовах воєнного стану з 05 серпня 2022 року до 23 серпня 2022 року

05 серпня 2022, 12:00

 У зв’язку із продовженням строку дії на території України воєнного стану, враховуючи розташування м. Миколаєва у безпосередній близькості з лінією фронту, посиленням інтенсивності обстрілів міста російськими військами, підвищеною небезпекою перебування в будівлі суду як працівників суду, так і учасників процесу,  у період з 05 серпня 2022 року до 23 серпня 2022 року встановлено особливий режим роботи Миколаївського апеляційного суду. Процесуальна діяльність апеляційного суду не припинена.

 Повідомляємо, що знято з розгляду апеляційні скарги по кримінальним провадженням та цивільним справам, а також по справам про адміністративні правопорушення.

Разом з тим, здійснюється розгляд наступних невідкладних судових справ:

- клопотань (подань) про направлення кримінальних проваджень з одного суду до іншого в порядку, визначеному статтею 34 Кримінального процесуального кодексу України;

- апеляційних скарг на ухвали слідчого судді, ухвалу суду про обрання запобіжного заходу, про продовження строку тримання під вартою, а також апеляційні скарги  на рішення  слідчих суддів за результатами розгляду скарг на  рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора в порядку статті 303 Кримінального процесуального кодексу України.

 Участь учасників судового провадження забезпечується шляхом як безпосередньої участі у приміщенні суду, так і шляхом проведення відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.

Заборонено допуск у приміщення суду осіб, які не є учасниками судового процесу.

Припинено:

 -  виконання доручень судів України щодо організації судового засідання в режимі відеоконференції з Миколаївським апеляційним судом;

- проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

Відділом забезпечення автоматизованого розподілу судових справ та діловодства (канцелярії) протягом робочого дня здійснюється приймання та опрацювання вхідної кореспонденції (яка доставляється АТ «Укрпошта»,  в електронному вигляді та надходить через скриньку для кореспонденції, що встановлена при вході в приміщення суду).

Рекомендовано особам, які мають намір звернутися до суду:

- утриматися від відвідування приміщення суду;

- для подачі документів використовувати: офіційну електронну адресу суду: inbox@mka.court.gov.ua (за наявності електронного цифрового підпису); особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд»; засоби поштового зв’язку (вул. 68 Десантників,2 м. Миколаїв 54005); скриньку для кореспонденції, яка встановлена біля посту Служби судової охорони суду