flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївський апеляційний суд інформує

10 червня 2022, 09:27

До відома учасників судових процесів нагадуємо, що у Миколаївському апеляційному суді в умовах воєнного стану встановлено особливий режим роботи суду й запроваджено відповідні організаційні заходи.

Зокрема, з метою забезпечення безпеки учасників судових процесів і відвідувачів судів тимчасово припинено:

❌виконання доручень судів України щодо організації судового засідання в режимі відеоконференції з Миколаївським апеляційним судом;

❌особистий прийом громадян керівництвом суду;

❌обмежено допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, а також самостійне переміщення таких осіб по приміщенню та території суду.

Разом з тим, процесуальна діяльність апеляційного суду не припинена та здійснюється розгляд судових справ. До розгляду призначено усі подані апеляційні скарги у кримінальних провадженнях, цивільних справах та справах про адміністративні правопорушення.

Інформацію про дату і час судового засідання можна отримати на нашому офіційному веб-сайті «Миколаївський апеляційний суд» у розділі «Громадянам» підрозділі  «Список справ, призначених до розгляду».

Учасники судових процесів мають можливість подати заяву про відкладення розгляду справ у зв'язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.

Цивільні справи розглядаються без участі сторін та їх представників, у разі наявності письмових клопотань відповідних учасників справи про розгляд справи за їх відсутності.

Кримінальні провадження та справи про адміністративні правопорушення розглядаються без присутності учасників провадження у разі належного їх повідомлення про дату та місце розгляду апеляційної скарги (окрім справ, де участь учасників кримінального провадження та осіб у справах про адміністративні правопорушення є обов’язковою).

В режимі відеоконференції зазначені вище справи розглядаються за наявності заяв учасників провадження про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, з врахуванням режиму роботи суду в воєнний час.

Будь-які заяви учасників кримінального провадження, проваджень у цивільних справах та справах про адміністративні правопорушення (зокрема, про відкладення розгляду справ, про проведення відеоконференції, про надання згоди сторін цивільного процесу про розгляд апеляційної скарги без їх участі), мають бути викладені в письмовій формі та надіслані на офіційну електронну адресу суду:

inbox@mka.court.gov.ua (за наявності електронного цифрового підпису);

через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд»; засобами поштового зв’язку (вул. 68 Десантників, 2, м. Миколаїв, 54005);

через скриньку для кореспонденції, яка встановлена біля посту Служби судової охорони Миколаївського апеляційного суду.

Миколаївським апеляційним судом здійснюється реєстрація та авторозподіл відповідних процесуальних документів, а також реєстрація та розгляд звернень громадян, адвокатських запитів та запитів на доступ до публічної інформації. Публічна інформація запитувачам Миколаївським апеляційним судом надається, за виключенням інформації, що може становити загрозу життю і здоров’ю суддів, працівників апарату суду та персоналу, що здійснює технічне обслуговування приміщення суду, спричинити злочини та бути загрозою національній безпеці, що узгоджується із рішенням Ради суддів України № 11 від 25 березня 2022 року.

Відділом забезпечення автоматизованого розподілу судових справ та діловодства (канцелярія) протягом робочого дня здійснюватиметься у разі можливості:

- приймання та опрацювання вхідної кореспонденції, що доставляється АТ «Укрпошта», по надходженню;

- приймання та опрацювання іншої кореспонденції, яка надходить в електронному вигляді на електронну адресу Миколаївського апеляційного суду inbox@mka.court.gov.ua.

✅Надалі Миколаївський апеляційний суд інформуватиме громадян про будь-які зміни в організації своєї процесуальної діяльності на офіційній веб-сторінці суду та в соціальній мережі FACEBOOK!

✅Отримати додаткову інформацію про стан розгляду справ, організацію роботи Миколаївського апеляційного суду в умовах воєнного стану, приймання і відправлення кореспонденції, а також іншу довідкову інформацію про діяльність Миколаївського апеляційного суду можна за наступними контактами: (0512) 50 17 45 та (0512) 50 17 31 .

Мирного неба усім нам! Слава Україні!