flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївський апеляційний суд обрав жінці, яка підозрюється у сутенерстві, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

10 грудня 2021, 14:43

10 грудня 2021 року апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора З. відділу Миколаївської обласної прокуратури на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 26 листопада 2021 року, якою підозрюваній Ш. обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком до 22 січня 2022 року з забороною цілодобово залишати місце її мешкання з покладенням на неї певних обов'язків.

Ш. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.303 КК України, тобто у сутенерстві, вчинене щодо кількох осіб, повторно, за попередньою змовою групою осіб, та ч.3 ст.303 КК України,  тобто у сутенерстві, вчинене за попередньою змовою групою осіб, щодо неповнолітнього, які відповідно до ст.12 КК України відносяться до категорії тяжких злочинів, за які передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

За даними слідства, підозрювана Ш. з метою реалізації злочинного умислу, пов’язаною із сутенерством, тобто забезпеченням зайняття проституцією особами жіночої статі на території м. Миколаєва, орендувала приміщення в м. Миколаєві, де відкрила стриптиз-клуб під назвою Арт паб  ‘‘Chiki’’, в якому особи жіночої статі здійснювали еротичні танці.

В подальшому з метою забезпечення систематичної повсякденної діяльності створеного місця, пов’язаного із сутенерством, підозрювана Ш. підшукувала осіб жіночої статі, які окрім здійснення еротичних танців, у приміщенні стриптиз-клубу займались проституцією, а саме надавали сексуальні послуги клієнтам за грошову винагороду після попередньої домовленості останніх з Ш.

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора З. Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою ухвала слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 26 листопада 2021 року скасована та постановлено нову ухвалу, якою застосовано у відношенні підозрюваної Ш. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави в розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 190 320 грн.