flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З приводу порушення санітарно-гігієнічних норм до суду звернувся мешканець м.Миколаєва

26 листопада 2021, 15:48

22.11.2021 року, Миколаївським апеляційним судом розглянуто апеляційну скаргу скаржника І. на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 15.11.2021 року, якою відмовлено в задоволенні його скарги на бездіяльність посадових осіб Окружної прокуратури м. Миколаєва, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції скаржник І. подав апеляційну скаргу, вважає, що ухвала слідчого судді незаконна та необґрунтована, що посадові особи Окружної прокуратури м. Миколаєва безпідставно не внесли в ЄРДР відомості про вчинення продавцем крамниці «Гастроном»  кримінального правопорушення, передбачене ч.1 ст.296 КК України , яка всупереч санітарно-гігієнічним нормам утримувала в торговій залі з продуктами безпритульну собаку, чим проявила явну зневагу до покупців.

За результатами розгляду, апеляційну скаргу скаржника І., як вбачається із резолютивної частини ухвали залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 15.11.2021 року без змін.

 

 

Довідково: 01.09.2021 року, 59-річний чоловік з пневматичної зброї застрелив безпритульну собаку, який знаходився в одному з торгівельних павільйонів з реалізації продуктів харчування на території ринку «Юліана» у м. Миколаєві.

02.09.2021 року 59-річному чоловікові оголосили про підозру за жорстке поводження з тваринами. В середині вересня в поліції завершили розслідування за фактом вбивства жителем Миколаєва собаки і направили кримінальне провадження в суд.

Суддею Центрального районного суду м. Миколаєва А. постановлено ухвалу у кримінальному провадженні за обвинуваченням 59-річного місцевого мешканця у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.299 КК України (в редакції Закону № 2617-VIII від 22.11.2018 року)..

20.10.2021 року, після підготовчого судового засідання, суд оголосив ухвалу, якою частково задовольнив скаргу співробітниці ринку на невизнання її потерпілою, зокрема, скасував рішення дізнавача у кримінальному провадженні, яким їй було відмовлено у визнанні потерпілою, та зобов’язав прокурора вчинити дії щодо забезпечення реалізації її прав потерпілої під час дізнання. Обвинувальний акт у даному провадженні, суд ухвалив повернути прокурору, як такий, що не відповідає вимогам ст.291 КПК України.

Скаржник І. звертався до правоохоронних органів та суду з метою внесення в ЄРДР (порушення справи) відносно тієї особи, яка вважала себе потерпілою у справі щодо жорстокого поводження з твариною.