flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відмова від дотримання карантинних норм в стінах Миколаївського апеляційного суду

06 жовтня 2021, 17:01

До Миколаївського апеляційного суду в судове засідання прибули учасник та слухачі  судового розгляду у цивільній справі.

В зв’язку з тим, що адаптивний карантин в Україні продовжено до 31 грудня 2021 року співробітниками Служби судової охорони здійснюється допуск осіб до приміщення суду виключно у засобах індивідуального захисту та після  проведення температурного скринінгу.

С. та інші особи, які прибули разом із учасниками судового процесу відмовились вдягнути засоби індивідуального захисту для проходження в приміщення суду в  зал засідання.

Співробітниками Служби судової охорони було роз’яснено порядок допуску осіб до суду в умовах карантину відвідувачам та було запропоновано вдягнути засоби  індивідуального захисту підготовлені судом для громадян, але вищезазначені особи від пропозиції відмовились.

Прессекретар Миколаївського апеляційного суду повідомила, що на офіційному вебсайті Миколаївського апеляційного суду викладена інформація щодо особливостей роботи суду в період карантину та підкреслила, що носіння засобу індивідуального захисту (маски) є обов’язковим.

Відповідно до положень статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06 квітня 2000 року №1645-ІІІ, постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», наказу голови Миколаївського апеляційного суду №8/АГС від 14 серпня 2020 року  про внесення змін до наказу №6/АГС від 03.04.2020 року встановлено певні особливості роботи суду в умовах карантину, зокрема судові засідання проводити з використанням суддями та сторонами у справах засобів індивідуального захисту. Також, заборонено пропуск до приміщення Миколаївського апеляційного суду відвідувачів без спеціальних засобів захисту (захисна маска для обличчя, респіратор тощо)».

Згідно, п.4.4. Правил пропуску осіб до будівель і приміщень Миколаївського апеляційного суду та на його територію транспортних засобів, в редакції наказу голови суду від 27.09.2021 року: «Тимчасово, у разі запровадження Кабінетом Міністрів України карантину, з урахуванням установленого в населеному пункті, де розміщується суд, орган та установа системи правосуддя, відповідного рівня епідемічної небезпеки, за рішенням голови суду, керівника органу та установи системи правосуддя, може бути обмежено пропуск до будинків (приміщень) судів, органів та установ в системі правосуддя осіб: 1) з ознаками респіраторних захворювань та підвищеною температурою; 2) без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски; 3) які не є учасниками судових засідань».

Відповідно до чинного законодавства, Миколаївський апеляційний суд з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 дотримується всіх карантинних вимог та регулярно проводить дезінфекцію приміщень.

В зв’язку з вищевикладеним, співробітники Служби судової охорони відмовили у допуску вищезазначених осіб в судове засідання.

Згідно,  оперативної інформації про поширення та профілактику COVID-19 зазначеною на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я, станом на 06.10.2021 року за добу 05 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано 12 662 нових підтверджених  випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1186, медпрацівників – 271).

Миколаївський апеляційний суд піклується про здоров’я відвідувачів,  в звязку з чим нагадуємо, що дотримання простих правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами — рятує життя.

Бережіть себе та рідних!