flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічниця голови Миколаївського апеляційного суду була присутня на засіданні координаційної ради з питань сім’ї і жінок при обласній державній адміністрації

06 жовтня 2021, 16:53

У понеділок, 4 жовтня, під головуванням заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Олександра Трайтлі відбулося чергове засідання обласної координаційної ради з питань гендерної рівності участь в якому взяла помічниця голови Миколаївського апеляційного суду Ірина Дудар.

На засіданні були присутні директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва, члени координаційної ради та представники територіальних громад.

Під час засідання координаційної ради було розглянуто такі питання:

  1. Про організацію проведення інформаційної кампанії до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.
  2. Про організацію роботи із запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, зокрема надання медичної допомоги особам, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства, та влаштовані до спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

На початку заходу Олександр Трайтлі зазначив, що торгівля людьми є великою проблемою для нашої області та всієї України, й наголосив на необхідності посилення роботи суб’єктів Національного механізму взаємодії з протидії торгівлі людьми в напрямку виявлення та ідентифікації осіб, які постраждали від вказаного злочину.

Під час засідання члени координаційної ради обговорили питання організації проведення інформаційної компанії до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Олександр Трайтлі звернувся до присутніх з пропозицією підтримати інформаційну акцію до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

 Також було обговорено питання організації роботи із запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі та наголошено на тих соціальних послугах, які надаються в наявній мережі спеціалізованих закладів для жертв домашнього насильства, та перевагах розширення такої мережі.

 

Крім того, члени ради зупинилися на питанні проведення корекційної роботи з кривдниками. 

Директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва повідомила, що з початку року судами направлено для проходження програми для кривдників 36 осіб.

З метою організації роботи з кривдниками Миколаївським обласним центром соціальних служб організовано навчання тренерів, які будуть проводити корекційну роботу з кривдниками на території своїх громад. Таким чином на Миколаївщині стало на 16 таких тренерів більше.