flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічниця голови Миколаївського апеляційного суду взяла участь у відпрацюванні механізмів проведення допиту дитини, постраждалої від насильства, за моделлю Барнахус

23 вересня 2021, 16:05

22-23 вересня 2021 року в рамках проекту «Впровадження моделі Барнахуса для захисту дітей-постраждалих від насильства», який реалізовується Миколаївською міською радою за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН  (ЮНІСЕФ) в Україні, помічниця голови Миколаївського апеляційного суду Ірина Дудар взяла участь у  дводенному тренінгу з відпрацювання механізмів проведення допиту дитини, постраждалої від насильства в Центрі захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус).

Ірина Дудар входить до складу робочої групи з питань захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства.

Під час тренінгу учасники заходу :

  1. Відпрацювали загальний алгоритм реалізації пілотного проєкту щодо захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус)
  2. Обговорили дорожню карта організації процесуальних дій за участі дитини у Центрі Барнахус
  3. Звернули увагу, на важливу роль та значення робочої обласної міжвідомчої робочої групи щодо створення між секторального центру захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства, кримінального правопорушення (модель Барнахус) у м. Миколаєві.
  4. Відпрацювали алгоритм надання механізмів комплексної підтримки дитини в рамках реалізації пілотного проєкту щодо захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус) у м. Миколаєві».
  5. Визначили алгоритм співпраці між працівниками Центру Барнахус та іншими суб’єктами.

Також, присутні обговорили організаційні особливості впровадження моделі, розглянули проблеми та шляхи їх вирішення.

 

 

Довідково: Барнахус - це спеціалізований центр для дітей та членів їх сімей, які постраждали від насильства. Насамперед його діяльність орієнтована на створення дружнього середовища, у якому за принципом "єдиного вікна" буде надаватися комплексна соціальна, психологічна, правова та медична допомога.  Є можливість перебувати у центрі в умовах безпеки та психоемоційної підтримки цілодобово.

Проєкт реалізується Миколаївською міською радою за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міжнародного благодійного фонду "Українська фундація громадського здоров'я". 

Миколаїв є другим в Україні містом після Вінниці, де буде відкрито такий заклад. Відкриття центру заплановано на жовтень 2021 року, заклад буде знаходитись в спальному районі міста, складатися з 5 кімнат.