flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічниця голови Миколаївського апеляційного суду була присутня на засіданні робочої групи з питань координації та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

15 вересня 2021, 13:39

15 травня 2021 року в Миколаївській міській раді відбулося чергове засідання робочої групи з питань координації та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, участь в якому взяла помічниця голови Миколаївського апеляційного суду Ірина Дудар.

Серед присутніх – заступник міського голови Миколаївської міської ради Анатолій Петров, начальник відділу сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми управління праці, надання соціальних послуг та сімейної політики департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Ольга Казакуца, начальник відділу мобілізаційної роботи адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради Лариса Кучма, начальник відділу по охороні материнства та дитинства управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Людмила Чинякова, начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Миколаївського районного управління поліції головного управління Національної поліції в Миколаївській області Анастасія Колотілова, соціальні працівники, представники правоохоронних органів.

На початку заходу присутні обговорили нововведення у законодавчих актах, що стосуються зазначеної теми, а саме:

-  Розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 05.07.2021 року № 364-р «Про затвердження плану невідкладних заходів із запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у Миколаївській області».

 - Розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 05.07.2021 року № 365-р «Про затвердження заходів з виконання Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у Миколаївській області».

Також під час засідання було озвучено звіт адміністрації Інгульського району про свою роботу впродовж 2021 року. 

Обговорили стан справ із боротьбою та протидією домашньому насильству у закладах охорони здоров'я, доступ постраждалих для отримання допомоги у них, зокрема роботу кабінету протидії насильству проти жінок на базі приймального відділення ЛШМД.

Важливим питанням порядку денного стала актуалізація взаємодії суб'єктів протидії насильству за територіальним принципом. Присутні обговорили питання щодо створення ситуаційних робочих груп у месенджерах Телеграм або Вайбер для оперативної передачі інформації про такі випадки окремо за територіальним поділом на 4 райони.

Також було зазначено, що 14.09.2021 відвідала Миколаїв відома українська телеведуча та Почесний Посол Фонду ООН з питань народонаселення в Україні Марія Єфросиніна.

У рамках візиту вона провела зустріч з засновниками соціального простору "GGSpace", ознайомилася з роботою денного центру соціально-психологічної підтримки постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства, а також поспілкувалася з представниками молодіжних громадських організацій і активною молоддю.

В данному центрі Маша Єфросиніна оглянула кабінет індивідуальних консультацій та кабінет з організації груп взаємодопомоги постраждалим, поспілкувалася з працівниками закладу.

Почесний Посол Фонду ООН Маша Єфросиніна була вражена чіткою координацією дій всіх служб щодо протидії домашньому насильству, відзначивши позитивні досягнення нашого міста у боротьбі з насильством.

Заступник міського голови Миколаївської міської ради разом з учасниками робочої групи обговорили актуальні проблемні питання, які виникають під час відпрацювання певних документів та надання звітів.