flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у вчиненні замаху на вбивство апеляційним судом залишено під вартою

03 серпня 2021, 13:12

02 серпня 2021 року апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу Заводського районного суду м. Миколаєва від 23 липня 2021 року, якою до Н. - підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, відповідно до якого йому заборонено цілодобово залишати житло без дозволу слідчого, прокурора або слідчого судді.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, прокурор подав апеляційну скаргу, в якій просив обрати більш суворий запобіжний захід до підозрюваного у вигляді тримання під вартою.

Орган досудового розслідування зазначає, що 20.07.2021 приблизно о 23:05 год., підозрюваний Н. перебуваючи біля магазину "Продукти 24", розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Погранична, 147/1 вчинив замах на вбивство Ш., а саме здійснив постріли з пістолету в живіт та обличчя, спричинивши останньому тілесні ушкодження.

Від спричинених поранень потерпілого Ш. госпіталізовано до хірургічного відділення Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги із численними тілесними ушкодженнями.

За результатами розгляду апеляційної скарги Миколаївським апеляційним судом клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у відношенні Н. задоволено та застосовано у відношенні до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення застави, строком до 18 вересня 2021 року включно.