flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадська організація "Міжнародна фундація розвитку" представила результати опитування учасників судових проваджень в судах у 2021 році

29 липня 2021, 09:10

28 липня 2021 року з 10.00 до 12.00 відбувся вебінар на тему: "Представлення та обговорення результатів опитування учасників судових проваджень в судах у 2021 році", який запланований в рамках проєкту "Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ)", що здійснюється ГО "Міжнародна фундація розвитку" за підтримки програми USAID "Нове правосуддя".

Учасниками заходу були експерт-соціолог, представники судів, територіальних підрозділів ДСА України, громадських організацій. Опитування проводилось в рамках судів м. Києва, Миколаївської та Одеської областей. 

З вітальним словом виступив Томас Вертелецький - фахівець з моніторингу та оцінювання Програми USAID “Нове правосуддя”, Олеся Ващук - голова ГО “Міжнародна фундація розвитку” та Андрій Ізовіта-  член правління ГО “Міжнародна фундація розвитку”, а також презентували результати дослідження експерт - соціолог Микола Яценко та проєктний менеджер Анастасія Барцицька.

Зокрема, в ході вебінару були представлені результати опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) із використанням сервісу Google Forms, ідентифіковані проблеми в організації роботи судів та визначені шляхи їх вирішення; сформовані пропозиції з удосконалення роботи судів.

 

Щодо проблемних питань в організації роботи судів та шляхів їх вирішення виступили заступник начальника територіального управління ДСА України в місті Києві Наталія Чумак та суддя Київського районного суду міста Одеси Володимир Петренко.

Результати даного дослідження є важливими для Миколаївського апеляційного суду, адже це дослідження створює напрямок для подальшого покращення організації роботи  та поліпшення якості судових послуг.

 

 

Довідково: Опитування проводились громадською організацією "Міжнародна фундація розвитку" за підтримки програми Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) "Нове правосуддя" протягом червня - початку липня 2021 року.