flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічниця голови Миколаївського апеляційного суду була присутня на засіданні координаційної ради з питань сім’ї і жінок при обласній державній адміністрації

29 червня 2021, 16:28

25 червня 2021 року в Миколаївській обласній державній адміністрації відбулось засідання координаційної ради з питань сім'ї і жінок участь в якому взяла помічниця голови Миколаївського апеляційного суду Дудар І.В.

Мета заходу – обговорення необхідності розвитку мережі спеціалізованих служб підтримки для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Серед присутніх – суб’єкти взаємодії, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, також до засідання приєдналися через платформу Zoom представники територіальних громад.

Під час засідання координаційної ради було розглянуто такі питання:

  1. Про розвиток мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Координація роботи відділення «Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства» Миколаївського обласного центру соціально-психологічної допомоги.
  2. Про стан реалізації в Миколаївській області корекційних програм для кривдників.
  3. Про діяльність Миколаївського обласного центру соціальних служб в умовах децентралізації.

Координаційна рада відбувалась під головуванням заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександра Трайтлі.

Олександр Олександрович наголосив на важливості активізації роботи в територіальних громадах щодо надання соціальних послуг особам, які постраждали від домашнього насильства та активізації роботи з особами, які вчинили домашнє насильство, зокрема щодо проходження ними корекційних програм.

Заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації звернув увагу голів територіальних громад на необхідність розвитку мережі спеціалізованих служб підтримки для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва, більш детально розповіла про існуючу мережу спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб та про кроки, які здійснює Миколаївська область щодо розширення зазначеної мережі.

Також, було зазначено, що у Миколаївській області відкрився перший притулок для постраждалих від домашнього насильства. Ініціатива Миколаївської обласної державної адміністрації була підтримана у межах програми #UNFPA Україна за фінансового сприяння уряду Великої Британії (British Embassy Kyiv). Заклад розрахований на 12 місць.

Одним із актуальних питань стало обговорення проблематики законодавства в рамках протидії домашньому насильству, зокрема, під час засідання були обговорені питання реалізації в Миколаївській області корекційних програм для кривдників, а також про роботу з кривдниками та відповідальність кривдників за не проходження відповідних програм доповів старший інспектор з особливих доручень Управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області Олександр Козловець, а також наголосив на важливості для сучасного суспільства надання якісної допомоги постраждалим від домашнього насилля та активної роботи з кривдником, що є основним завданням під час взаємодії всіх суб’єктів протидії домашньому насильству.

Під час засідання координаційної ради учасники також обговорили нормативні документи, які стосуються запобіганню домашнього насилля та  проаналізували відповідні програми.