flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

9 років позбавлення волі з конфіскацією майна – результат крадіжки в особливо великих розмірах

24 червня 2021, 15:49

Миколаївський апеляційний суд залишив без змін вирок місцевого суду, яким обвинуваченому К. призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення крадіжки в особливо великих розмірах.

24 червня 2021 року колегія суддів Миколаївського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на вирок Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 15 березня 2021 року, яким громадянина К. визнано винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Так, відповідно до вироку суду І інстанції влітку 2018 року обвинувачений, реалізуючи прямий умисел на проникнення до житла потерпілої та вчинення крадіжки, незаконно заволодів грошовими коштами та ін. майном потерпілої на загальну суму 1 053 105 грн. 04 коп., чим скоїв кримінальне правопорушення передбачене ч. 5 ст. 185 КК України.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, захисник обвинуваченого подав скаргу, в якій просив колегію суддів скасувати вирок місцевого суду і направити справу на новий розгляд до суду І інстанції. Обґрунтовуючи скаргу, захисник висловив недовіру складу суду І інстанції і обґрунтування рішення суду недопустимими доказами.

Суд апеляційної інстанції в своєму рішенні зазначив, що висновки суду першої інстанції про винуватість К. відповідають фактичним обставинам провадження та підтверджуються наявними доказами. Колегія суддів прийшла до висновку про те, що апеляційна скарга захисника не підлягає задоволенню, залишивши тим самим вирок Первомайського міськрайонного суду без змін.

З повним текстом постанови можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи - 487/789/19.