flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судова охорона Миколаївського апеляційного суду продовжує підвищувати свій професійний рівень

24 червня 2021, 08:30

На базі Миколаївського апеляційного суду відбулось спільне тактико-спеціальне навчання практичних навичок працівників судової охорони нашого суду.

 Також, у заході взяли участь співробітники територіальних управлінь Служби судової охорони у Миколаївській та Одеській областях, поліцейські підрозділу тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції Миколаївщини та військовослужбовці Національної гвардії України.

Мета заходувідпрацювання порядку спільних дій під час виникнення нештатних (надзвичайних) ситуацій.

Учасникам заходу надавалися навчальні завдання у вигляді ситуацій, які необхідно було «розв’язати»  з урахуванням кількості присутніх, розташування та особливості зали судових засідань, де проходив захід. Ситуаційні завдання та обставини були різноплановими.

Однією із головних задач навчань стало забезпечення публічної безпеки під час порушення громадського порядку на посту пропуску та охорони суду, також було відпрацьовано й конфліктну ситуацію між сторонами підсудного та потерпілого, в якій учасники сутички ігнорували зауваження судді та судового розпорядника щодо припинення протиправних дій.

Отже, проведені у Миколаївському апеляційному суді спільні тактико-спеціальні навчання допомогли всім учасникам заходу отримати вагомий практичний досвід, який сприяє швидкому реагуванню та вірному прийняттю рішень щодо виконання завдань відповідно до своєї спеціалізації, відпрацьовано алгоритм дій та тісної взаємодії між співробітниками Служби судової охорони з підрозділами Національної поліції та Національної гвардії України.