flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївський апеляційний суд розглянув матеріали кримінального провадження щодо спричинення умисних середньої тяжкості тілесних ушкоджень

15 червня 2021, 16:30

15 червня 2021 року Миколаївський апеляційний суд у складі Куценко О.В., Міняйла М.П., Чебанової-Губарєвої Н.В. розглянув апеляційну скаргу представника потерпілого С., адвоката Г. на вирок Березнегуватського районного суду Миколаївської області від 25 лютого 2021 року, яким К. та Г. визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушеня, передбаченого ч.1 ст.122 КК України.

Березнегуватський районний суд Миколаївської області визнав винними К. та Г.  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.122 КК України призначивши покарання К. у виді обмеження волі на строк 1 (один) рік 3 (три) місяці та Г. 1 (один) рік із застосуванням ст. ст. 75, 76 КК України.

Дії обвинувачених К. та Г. суд першої інстанції кваліфікував в межах пред’явлених їм обвинувачень за ч.1 ст.122 КК України, як умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених  у сти.121 КК України, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я.

28 вересня 2019 року приблизно о 23 годині 56 хвилин у обвинувачених К. та Г. на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин виник спільний злочинний намір, направлений на спричинення потерпілому тілесних ушкоджень.

Реалізовуючи свій злочинний намір К., на тому ж місці і в той же час, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, кулаками обох рук умисно наніс потерпілому два удари в обличчя, після чого, К. та Г. спільно почали наносити удари кулаками, не менше двох ударів кожен, по голові, обличчю та тулубу потерпілого. Згодом, коли потерпілий став тікати з двору домоволодіння , К. та Г., продовжуючи свої спільні злочинні дії, наздогнали його, К. частиною цегли, яку підняв із землі, наніс удар в область верхньої частини грудей потерпілого, а Г. в цей час завдав потерпілому не менше двох ударів кулаками в область голови та обличчя.

 

Оголошена вступна та резолютивна частина ухвали апеляційного суду, згідно якою апеляційна скарга представника потерпілого С., адвоката Г. була задоволена частково.

Вирок Березнегуватського районного суду Миколаївської області від 25 лютого 2021 року, стосовно обвинувачених К. та  Г. – змінено в частині вирішення цивільного позову.

Постановлено, на підставі п. 3 ч. 1 ст.408 КПК України збільшити суму, яка підлягає стягненню на користь потерпілого та стягнути із обвинувачених К. та Г. на користь потерпілого С. в солідарному порядку 50 000 (п`ятдесят тисяч) грн. на відшкодування моральної шкоди.

Також, постановлено стягнути з обвинувачених К. та Г. на користь потерпілого С. по 1500 грн. з кожного в рахунок відшкодування витрат на правову допомогу адвоката.

В іншій частині вирок суду першої інстанції залишено без змін.