flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від роботи до дозвілля

14 червня 2021, 14:16

        Щоденно працівниками суду здійснюється кропітка робота з опрацювання документів, які надходять до суду, підготовка справ до розгляду, відправка кореспонденції тощо. Це робота, яка вимагає увагу, точність, відповідні знання. Виконуючи свої професійні обов’язки не варто забувати і про дозвілля.

       Часто ми думаємо про відпочинок як про "нічого не робити". Але найкращим способом для відновлення енергії є… дія.

        Заняття спортом, прогулянки, творчість набагато корисніші, ніж сидіння на канапі перед телевізором/комп'ютером чи з телефоном у руках. Саме за активний вид відпочинку виступає керівництво Миколаївського апеляційного суду. Вже вкотре організовано екскурсію мальовничими куточками України для працівників суду.

         Цього разу приємним сюрпризом стала можливість відвідати біосферний заповідник «Асканія-Нова» імені Ф. Е. Фальц-Фейна НААН — вагома складова туристичного потенціалу Херсонської області. Бажання відвідати «перлину» Херсонщини виявили не лише працівники суду, але і їхні діти. В комфортабельному автобусі в подорож вирушили навіть і улюблені іграшки. 

           Екскурсія по біосферному заповіднику «Асканія-Нова» складалася з відвідування декількох екскурсійних об'єктів.

          Перший об’єкт - асканійський зоопарк, який закладено в 70-х роках XIX століття та дізналися цікаву історію його створення. За словами екскурсовода активна робота по створенню зоопарку Ф.Е. Фальц-Фейном почалась в 1886 році. Вже більше ста років в заповіднику напіввільно живуть звірі та птахи з усіх куточків світу. Зараз в асканійському зоопарку можна зустріти переселенців з Африки та Австралії, Північної та Південної Америк, з Центральної Азії та Далекого Сходу, навіть з Арктики. Найбільшою окрасою зоопарку є павліни, які вільно пересуваються територіює.

   

          Наступним етапом була оглядова еколого-просвітницька екскурсія “Перлина в степу”, яка знайомить відвідувачів із зоологічним та ботанічним парками. Довжина маршруту 4,5 кілометра, час перебування на маршруті – 2,5 години.

      Починається екскурсія з огляду дендрологічного парку загальнодержавного значення. Дендропарк “Асканія-Нова” створений у безводному степу, практично непридатному для вирощування деревних рослин.

         Маршрут охоплює ту частину ботанічного парку, яка закладена ще у 1887-1892 рр. Ф.Е.Фальц-Фейном. Екскурсанти знайомляться з історією створення парку, архітектурним комплексом, що імітує середньовічний замок, колекцією деревних рослин – представників різних географічних районів земної кулі.

      Екскурсійний маршрут прокладений так, щоб екскурсанти у найкоротший час оглянули найцікавіші куточки парку: алею пірамідальних дубів, що вишикувались вздовж Чумацького шляху, “лікарню”, Велику степову галявину з групою сосен кримських, створену в 1908-1913 рр. В.Д. Орловським.

         В центрі старого парку – мальовничий ставочок з маленьким острівцем та ліліями на водяному дзеркалі. Привертає тут  також увагу грот та галявина з  північними красунями ялинами.

    

        Далі маршрут іде центральною алеєю під кронами столітніх кленів, ясенів. Природа вражає свою красою та величчю, радує душу людини, зачаровує. Природа і людина дуже тісно пов'язані між собою. Природа створює всі необхідні умови для життя людини.

       Загалом екскурсія була пізнавальною, активною і цікавою. Займаючи свої місця в автобусі діти були помітно стомлені, але очі світились від радощів і задоволення. Вони ділилися враженнями від побаченого та почутого.