flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу на рішення у справі за позовом до адвоката Т., ПП «Ник Вести Продакшн» про захист гідності, честі та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди

11 червня 2021, 11:58

10 червня 2021 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу представників позивача на рішення Центрального районного суду м. Миколаєва від 30 березня 2021 року про відмову у задоволенні позову до адвоката Т., «Ник Вести Продакшн» про захист гідності, честі та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди.

Оголошені вступна та резолютивна частини постанови апеляційного суду, згідно якою апеляційна скарга адвокатів була задоволена частково, рішення Центрального районного суду м. Миколаєва від 30 березня 2021 року змінено та викладено резолютивну частину судового рішення відповідно до редакції постанови Миколаївського апеляційного суду від 10.06.2021 року, якою позов Т. задоволений частково.

Зокрема, постановлено визнати недостовірною та такою, що порушує право на повагу до гідності, честі та недоторканості ділової репутації, інформацію, поширену на власній сторінці в мережі Facebook відповідача Т., де він у прямому ефірі 5 липня 2019 року при обговоренні теми "Город Николаев - столица РЕЙДЕРСТВА Украины!!!"  висловився про участь Т. у «рейдерських атаках» та захоплені ринку (вул. Баштанська).

Постановлено зобов’язати відповідача Т. протягом одного місяця з дня набрання судовим рішенням законної сили опублікувати на власній сторінці у мережі Facebook під заголовком «СПРОСТУВАННЯ» вступну та резолютивну частину постанови апеляційного суду.

В задоволенні інших вимог позову відмовлено.

Розподілені судові витрати.