flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про розгляд запитів про доступ до публічної інформації, розглянутих Миколаївським апеляційним судом упродовж травня 2021 року

02 червня 2021, 12:09

Упродовж травня 2021 року Миколаївським апеляційним судом розглянуто та надано обґрунтовані відповіді на 2 запити про доступ до публічної інформації, які надійшли на адресу суду електронною поштою.

У вказаних документах запитувачі, посилаючись на право доступу до інформації, гарантоване Законом України «Про доступ до публічної інформації», просили надати відповіді на низку питань.

У межах своїх повноважень Миколаївським апеляційним судом інформацію надано на запити, які стосувалися відомостей, розпорядником яких є суд, зокрема:

- щодо розміру заробітної плати у січні-квітні 2021 року;

- щодо осіб, які мають науковий ступінь та розмір доплати;

За результатами розгляду зазначених запитів апеляційним судом були надані повні та обґрунтовані відповіді, у строки, передбачені законодавством.

Крім того, упродовж травня 2021 року працівниками відділів забезпечення діяльності судових палат, відділом із забезпечення діяльності керівництва суду в телефонному режимі надавались відповіді на усні запити про доступ до публічної інформації. Зазначені запити стосувалися, зокрема, роботи апеляційного суду у період карантину, строків та порядку розгляду справ у Миколаївському апеляційному суді, порядку оскарження судових рішень та строків, графіку і порядку прийому громадян керівництвом суду тощо.

Із щомісячними звітом щодо розгляду запитів про доступ до публічної інформації ви можете ознайомитись на нашому веб-сайті «Миколаївський апеляційний суд» у розділі «Інше» підрозділі «Про доступ до публічної інформації».

Інформуємо, що Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини розроблено Рекомендації з питань додержання конституційного права людини і громадянина на доступ до інформації. Рекомендації покликані зменшити порушення та сприяти поінформованості як діяти запитувачам інформації, а також її розпорядникам у тих чи інших колізійних випадках.

Саме тому Рекомендації побудовані у форматі «питання-відповідь», що полегшує та прискорює пошук необхідного роз’яснення положень законодавства та відповідної рекомендації.

З повним текстом Рекомендацій можна ознайомитись на нашому веб-сайті «Миколаївський апеляційний суд» у розділі «Інше», підрозділ «Корисні посилання» або натиснувши тут.