flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївський апеляційний суд скасував виправдувальний вирок стосовно експосадовця та призначив новий судовий розгляд в суді першої інстанції

28 травня 2021, 14:26

27.05.2021 колегією суддів Миколаївського апеляційного суду розглянуто апеляційну скаргу прокурора на вирок Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області, яким виправдано колишнього начальника відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

Органами досудового розслідування встановлено, що експосадовець, через несумлінне виконання своїх службових обов’язків придбав комп’ютерну та побутову техніку для навчальних закладів за ціною значно вищою від фактичної середньоринкової. Внаслідок чого, з бюджету Прибужанівської сільської ради було зайво використано 187 тис грн.

Суд першої інстанції, виправдовуючи чиновника у вчиненні інкримінованого злочину, дійшов висновку про недоведеність його вини, однак прокурор не погодився з виправдувальним вироком суду першої інстанції та оскаржив рішення в апеляційному порядку.

Апеляційний суд дійшов висновку, що вирок суду першої інстанції підлягає скасуванню через істотні порушення вимог кримінального процесуального закону,

Суд апеляційної інстанції зазначив, що виправдувальний вирок суду першої інстанції не можна вважати законним, обґрунтованим і належним чином вмотивованим, а допущенні порушення є істотними і такими, що тягнуть за собою його скасування з призначенням нового судового розгляду.

Також в рішенні апеляційного суду зазначено, що при новому розгляді провадження, суду першої інстанції необхідно усунути невідповідність між мотивувальної та резолютивною частинами вироку, всебічно, повно та об`єктивно дослідити всі обставини справи, перевірити доводи, які викладені в апеляційних скаргах та прийняти законне і обґрунтоване рішення.