flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для маломобільних груп населення

21 травня 2021, 14:28

Керівництвом Миколаївського апеляційного суду розроблено та реалізовано комплекс заходів щодо вирішення питання розміщення у приміщеннях суду маломобільних груп населення, які дозволяють створити гідні умови їх перебування у приміщенні суду та забезпечують належний рівень захисту їх прав.

Доступність правосуддя для кожної особи забезпечується відповідно до Конституції України та в порядку, встановленому законодавством України (ч. 3 ст. 7 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»). Це, зокрема, стосується й безперешкодного доступу до приміщень суду осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, вагітних жінок, батьків з дитячими візочками та інших маломобільних груп населення.

Вхід до приміщення суду обладнаний з урахуванням державних будівельних норм стаціонарним пандусом і кнопкою виклику.

У суді забезпечено безперешкодний доступ до залів судових засідань, які знаходяться на першому поверсі.

Прийом громадян також проводиться на першому поверсі.

Крім цього, наголошуємо, що маломобільні групи населення канцелярією суду обслуговуються поза чергою!

На першому  поверсі також встановлено інформаційний дошки, де можна отримати дані про час та дату слухання судової справи, прізвище, ім’я та по батькові головуючого у справі.

На стендах у фойє розміщені зразки процесуальних документів та інша корисна інформація.

Додатково повідомляємо, що керуючись ст. 26 Закону України від 21.02.1991 «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», з метою забезпечення умов для безперешкодного доступу до правосуддя, урахування особливих потреб, удосконалення рівню комфорту перебування маломобільних груп населення (осіб з особливими потребами) на території Миколаївського апеляційного суду, призначені відповідальні особи: начальник відділу служби судових розпорядників Жирков Едуард Вікторович (тел. +380 50 493 42 46) та старший судовий розпорядник відділу служби судових розпорядників Томашевський Олег Олександрович (тел. +380 93 496 00 27).

У разі необхідності працівники цього відділу забезпечать супровід до залів судових засідань та нададуть інформацію щодо місцезнаходження канцелярії суду, помічників суддів, секретарів судових засідань тощо.

З усіх питань, пов'язаних з подачею документів до суду особами з особливими потребами, а також із здійсненням інших організаційних заходів щодо забезпечення реалізації такими особами передбачених процесуальним законом прав, та надання їм безпосередньої допомоги під час відвідування приміщень суду, Ви можете звернутися до уповноважених осіб за телефоном  ̵̶̵ (0512) 50-17-38  або направити електронного листа за адресою  ̶  inbox@mka.court.gov.ua.