flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У рамках реалізації нової фази Ініціативи «Модельні суди» відбулася конференція «Служба волонтерів як необхідна складова надання сервісів для вразливих груп користувачів суду»

14 квітня 2021, 16:42

14 квітня в рамках реалізації нової фази Ініціативи «Модельні суди» представники Миколаївського апеляційного суду були присутні на конференції «Служба волонтерів як необхідна складова надання сервісів для вразливих груп користувачів суду».

З вітальним словом до учасників звернулися головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проеєкту ЄС «Право-Justice» Анна Адамська, заступник Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков та інші учасники.

Під час цього заходу відбулося представлення Служби волонтерів та особливостей її функціонування.

Міжнародна експертка Проєкту ЄС «Право-Justice» Ірина Урумова розповіла про Службу волонтерів як необхідну складову надання сервісів для вразливих груп користувачів суду.

Мілда Бучніте, спеціаліст з питань зв’язків з громадськістю Регіонального суду Каунаса, Литовська Республіка, розповіла про Литовський досвід впровадження волонтерських сервісів у судах.

Олександр Баранов, в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги розповів про координаційну роль центрів БПД щодо впровадження Служби волонтерів суду.

Представники українських судів розповіли про свій досвід запровадження волонтерських сервісів.

На завершення зустрічі представники Вінницького міського суду Вінницької області та Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області урочисто підписали Меморандум про співпрацю