flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Миколаївського апеляційного суду продовжує робочі візити судами Миколаївщини

08 квітня 2021, 08:36

Продовжуються спільні робочі зустрічі голови Миколаївського апеляційного суду Миколи Міняйла та начальника територіального управління Служби судової охорони у Миколаївській області Сергія Драчевського з колективами судів Миколаївщини.

07 квітня вони відвідали Єланецький, Братський та Веселинівський районні, а також Вознесенський міськрайонний суди Миколаївської області.

         

 

Мета візитів не змінюється – обговорення питань оптимізації мережі місцевих загальних судів області а також подальші кроки взяття під захист приміщень цих судів підрозділами територіального управління Служби судової охорони.

Під час зустрічей з колективами судів були обговорені існуючі на сьогодні проблеми, з якими стикаються суди – фінансування, зокрема зниження рівня заробітної плати працівників апарату, та матеріально-технічне забезпечення, особливості та складності роботи судів в умовах карантинних обмежень.

Голова апеляційного суду заслухав думки та пропозиції колективів зазначених судів щодо напрямків роботи для пошуку виходу із ситуації, що склалася.

Крім колективу Єланецького районного суду голова апеляційного суду мав розмову і з в.о. начальника Єланецького відділу Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області Миколою Бурдуном, який розповів про особливості співпраці після реформування органів прокуратури в зв’язку зі зміною меж районів Миколаївщини.

Слід зазначити, що раніше 23 березня голова апеляційного суду відвідував Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області і на завершення цього робочого візиту зустрівся з народним депутатом України Максимом Дирдіним, який є членом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. Під час розмови вони поділилися думками щодо перспектив об’єднання в окружні суди діючих місцевих загальних судів на території новоствореного Первомайського району, зокрема, та області загалом.