flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про кількість надісланих Миколаївським апеляційним судом текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень учасникам судового процесу у лютому 2021 року

17 березня 2021, 11:54

Судові повістки про виклик до суду надсилаються судом учаснику судового процесу у вигляді SМS - повідомлення на номер його мобільного телефону. Для цього необхідно подати до суду заявку про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SМS - повідомлення у відповідній справі. Судова повістка в електронному вигляді надсилається за волевиявленням учасника судового процесу на його номер мобільного телефону, вказаний у такій заявці. Формування тексту судової повістки, облік та її відправка у вигляді SМS - повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду. Інформація, що міститься в цій системі, є захищеною.

Переваги SМS – повідомлення: зручність та оперативність в отриманні інформації про час і місце проведення судового засідання для учасника судового процесу, зменшення ризику втрати інформації чи взагалі не доставки її до адресата. Подання учасниками судового розгляду заяви про намір отримувати судовий виклик у вигляді SМS - повідомлення заощадить час, який затрачається для направлення судових викликів поштою, та забезпечить своєчасне інформування щодо часу та місця розгляду справи незалежно від тимчасової відсутності за місцем проживання (відпустка, відрядження тощо).

Отже, упродовж лютого 2021 року Миколаївським апеляційним судом були направлені 55 текстів судових повісток та 323 повідомлень у вигляді SMS-повідомлень.