flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагадуємо про альтернативні способи звернення до суду в умовах карантину

16 березня 2021, 15:17

Шановні відвідувачі суду!

У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією, яка склалася в місті Миколаєві та Миколаївській області, з метою захисту від можливого інфікування коронавірусною інфекцією та запобіганню її поширенню, чи то в громадському транспорті, чи то в місцях масового скупчення людей, варто користуватися альтернативними способами звернення до суду.

Отже, інформацію щодо руху справ можливо отримати у робочий час щоденно з 08:00 до 17:00 години у телефонному режимі, за номерами:

- (0512) 50-17-25 відділ із забезпечення діяльності судової палати у кримінальних справах;

- (0512) 50-17-31 – відділ із забезпечення діяльності судової палати у цивільних справах.

Подати свої документи Ви можете надіславши їх електронною поштою на адресу: inbox@mka.court.gov.ua.

Звертаємо вашу увагу на те, що діє підсистема «Електронний суд» – чудова можливість звернутися до суду не виходячи з дому та не наражаючи себе та оточуючих на небезпеку захворіти COVID-19.

Нагадуємо алгоритм дій реєстрації в підсистемі «Електронний суд»:

перейшовши за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua та натиснувши «Увійти» перед вами з’явиться «Вхід по ЕЦП» з обов’язковими полями, які потрібно заповнити:

  • вибрати зі запропонованого списку центр сертифікації ключів;
  • вибрати файл особистого ключа;
  • ввести пароль захисту ключа;
  • вибрати «Продовжити».

Далі перед вами з’явиться сторінка, де необхідно ввести анкетні дані. Прізвище, ім’я, по батькові особи та ІПН автоматично будуть заповнені з даних ЕЦП, необхідно вказати дату вашого народження, стать, контактний номер телефону, який буде підтверджений за допомогою SMS (зауважуємо - один номер телефону не можна використовувати на різні облікові записи) та електронну адресу, яка буде підтверджена через код, що прийде в особисті повідомлення (звертаємо увагу - одну електронну пошту не можна використовувати на різні облікові записи). Поставивши відмітку «Я даю згоду на обробку та збереження моїх персональних даних» слід вибрати «Підтвердити», після чого буде здійснено вхід в обліковий запис.

Детальна та покрокова інструкція щодо реєстрації в підсистемі «Електронний суд» міститься за посиланням: https://youtu.be/bD83fM28x3I, а за цим посиланням ви знайдете корисну інформацію, що собою представляє згадана підсистема: https://wiki.court.gov.ua/pages/viewpage.action?pageId=6848551