flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Миколаївському апеляційному суді відбувся черговий онлайн семінар з суддями місцевих загальних судів м. Миколаєва та Миколаївської області

29 січня 2021, 14:12

Вже традиційно із року в рік останньої п’ятниці поточного місяця Миколаївський апеляційний суд організовує семінар з суддями місцевих загальних судів м. Миколаєва та Миколаївської області. Не було виключенням і 29 січня 2021 року.

Враховуючи той факт, що в України допоки досить високий рівень захворюваності на COVID-19, вказаний захід знову ж таки проведено в режимі онлайн. До участі у семінарі долучились 20 судів.

В ході заходу представниками Миколаївського апеляційного суду надається методична допомога суддям місцевих загальних судів щодо практики розгляду кримінальних, цивільних та справ про адміністративне правопорушення.

Із вступним словом та короткою доповіддю виступив голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло, який довів до відома учасників заходу рішення Верховного Суду та ЄСПЛ в частині вимог до написання кримінально процесуальних рішень, а саме їх мотивувальної частини, та тривалості розгляду справ.

Далі виступ продовжила секретар судової палати у кримінальних справах Олена Фаріонова, яка підкреслила, що рішення суду мають бути викладені юридичною діловою мовою. Далі говорила про розгляд справ про вчинення адміністративного правопорушення за ст. 44-3 КУпАП та про практику розгляду справ цієї категорії. Звертала увагу на протоколи, які складенні за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173-КУпАП, які не завжди містять фактичні обставини вчинення адміністративного правопорушення.

Після виступу Олени Фаріонової взяв слово заступник голови Миколаївського апеляційного суду Ігор Лівінський, який детально зупинився на практиці розгляду справ цивільного судочинства. Зауважив важливі моменти, на які слід звертати увагу під час розгляду цивільних справ, а саме щодо дослідження доказів по справі, на які суд посилається в рішенні та ін.