flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови Миколаївського апеляційного суду взяв участь у обговоренні питань щодо діяльності органів прокуратури у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального судочинства

18 грудня 2020, 15:17

18 грудня 2020 року в приміщенні обласної прокуратури відбувся семінар на тему: «Діяльність органів прокуратури у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального судочинства».

Семінар організовано та проведено відділом забезпечення діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Миколаївської обласної прокуратури.

Учасники заходу обговорили питання щодо організації діяльності органів прокуратури у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального провадження в умовах законодавчих змін, зумовлених ухваленням Конституційним Судом України рішення від 27.10.2020 № 13-р/2020; участі прокурора при розгляді судами протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, його роль при доведені вини правопорушника; проблемні питання при виявлені та фіксації адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, та складанні протоколів за їх наслідками та ін.

У вказаному заході взяв участь представник Миколаївського апеляційного суду Ігор Лівінський – заступник голови Миколаївського апеляційного суду, який розповів про практику розгляду судами Миколаївської області справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Під час семінару Ігор Лівінський зазначив, що є потреба у формуванні сталої практики розгляду справ про адміністративні правопорушення, пов’язаних з корупцією.