flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про розгляд запитів на публічну інформацію, надісланих до апеляційного суду у жовтні 2020 року

11 листопада 2020, 09:52

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» Миколаївський апеляційний суд оприлюднює звіт про розгляд запитів на публічну інформацію, що надійшли до МАС упродовж жовтня 2020 року. Розгляд запитів на інформацію у звітному періоді здійснювався згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Отже, до Миколаївського апеляційного суду надійшло 5 запитів: 4 з яких надіслані на електронну пошту суду, 1 - поштовим відправленням.

За результатами розгляду запитів апеляційним судом були надані повні та обґрунтовані відповіді, у строки, передбачені Законодавством на 5 запитів, з них відмовлено у задоволенні 1 запиту.

Інформацію надано на запити, які стосувалися відомостей, що знаходяться у володінні Миколаївського апеляційного суду, зокрема:

- надходження до суду запитів на отримання інформації щодо доступності судових справ, архівів судів України та документів на непідконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей ;

- щодо кількості співробітників апарату України, яким присвоєно звання «Заслужений юрист України»;

- щодо розміру бюджетних коштів, витрачених на функціонування у 2020 році апеляційних судів, які перебувають у стані припинення;

- щодо роботи суду в період карантину.

Миколаївський апеляційний суд відмовив у задоволенні 1 запиту на інформацію у зв’язку з тим, що запитувана інформація згідно з вимогами Закону України «Про доступ до публічної інформації» не знаходиться у його володінні.

Крім того, протягом жовтня 2020 року працівниками відділів забезпечення діяльності судових палат, відділом із забезпечення діяльності керівництва суду в телефонному режимі надавались відповіді на усні запити на публічну інформацію.

Зазначені запити стосувалися, зокрема, строків та порядку розгляду справ у Миколаївському апеляційному суді, порядку оскарження судових рішень та строків, графіку та порядку прийому громадян керівництвом суду тощо.