flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Миколаївського апеляційного суду прийняли участь вебінарі “Усвідомленість та зниження стресу при здійсненні правосуддя”

05 листопада 2020, 09:37

04 листопада 2020 року відбувся вебінар “Усвідомленість та зниження стресу при здійсненні правосуддя”, в якому прийняли участь Голова Миколаївського апеляційного суду Міняйло Микола Павлович, суддя-спікер Миколаївського апеляційного суду Бондаренко Тетяна Знаменівна та в.о. керівника апарату Миколаївського апеляційного суду Кузьменко Оксана Олександрівна.

Вебінар «Усвідомленість та зниження стресу при здійсненні правосуддя» - третій із серії відкритих вебінарів, організованих Національною школою суддів України у співпраці з Програмою USAID «Нове правосуддя» спільно з Національним суддівським коледжем у місті Рено (США).

Вебінар проходив на платформі онлайн-зустрічей “ZOOM”.

Основною метою проведення серії вебінарів є обговорення найбільш нагальних питань, які постають перед судовою системою України у зв’язку з пандемією COVID.

Пандемія COVID-19 лише загострила багато викликів, що стоять перед українською судовою владою, включно з постійним збільшенням навантаження на суддів через незаповнені суддівські вакансії, недостатнє фінансування діяльності судів та великий громадський запит на вирішення справ у справедливий, ефективний та прозорий спосіб. Судді та судові адміністратори стикаються з проблемами у підтримці здорового балансу при реагуванні на надзвичайні обставини, пов’язані з роботою в умовах поширення коронавірусу.

Під час вебінару учасники ознайомилися:

- із сучасними дослідженнями щодо усвідомленості, зокрема, з визначенням поняття «усвідомленість» та дослідили роль усвідомленості у повсякденному житті та у процесі прийняття судових рішень;

- ознайомилися з дослідженням спеціалістів на цю тему;

- з’ясували баланс між практикою усвідомленості, яка за своєю суттю є вільною від оцінок та критичних суджень, та судовим рішенням, зміст якого вимагає викладу оцінок багатьох факторів;

- сформулювали, як можна використати усвідомленість для збереження зосередженості, спокою та об’єктивності в умовах навантаження та викликів;

- зрозуміли переваги усвідомленості як для особистого, так і для професійного життя;

- застосовування усвідомленості (як допоміжний засіб) у прийнятті рішень та формуванні толерантності до невизначеності.

Дякуємо організаторам заходу за пізнавальний вебінар.