flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водій, який підозрюється у вчиненні ДТП в стані алкогольного сп`яніння, залишиться під вартою

28 жовтня 2020, 15:42

Миколаївським апеляційним судом завершено розгляд апеляційної скарги захисника Б. на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 10 жовтня 2020 року у відношенні А., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Так, ухвалою слідчого судді підозрюваному А. було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 07 листопада 2020 року з можливістю внесення застави у розмірі 700 000 грн.         

Не погодившись із рішенням слідчого судді, захисник просила його скасувати та постановити нову ухвалу, якою застосувати до підозрюваного А. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час, з покладенням на нього певних обов’язків або зменшити розмір застави.

Сам підозрюваний А. під час досудового розслідування заперечував факт вчинення ним ДТП та вказав, що взагалі не бачив, як вчинив наїзд на пішохода, а тому не зупинився та продовжив рух далі. Про вказану подію дізнався лише 09 жовтня 2020 року від знайомих і того ж дня був затриманий працівниками поліції.

За результатами розгляду апеляційної скарги Миколаївським апеляційним судом ухвалено рішення, відповідно до якого апеляційну скаргу захисника Б. залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 10 жовтня 2020 року у відношенні А. залишено без змін.       

Довідково: Органами досудового розслідування А. підозрюється в тому, що 08 жовтня 2020 року близько 23 год. 40 хв. водій А., перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, рухався за кермом автомобіля "FORD FUSION", по сухій, освітленій міським електроосвітленням проїзній частині просп. Центрального в м. Миколаєві, у напрямку вул. Пушкінської, зі швидкістю 50 км/год. Рухаючись у вказаному напрямку, в районі будинку № 76, водій А. порушив вимоги п.п. 2.3 "б" та 12.3 Правил дорожнього руху України, а саме: проявив неуважність до дорожньої обстановки та її змін, не звернув уваги на те, що в цей час проїзну частину просп. Центрального справа наліво по ходу руху переходив пішохід Ш., не вжив заходів до своєчасного зменшення швидкості свого транспортного засобу, аж до повної його зупинки, хоча об`єктивно міг і зобов`язаний був це зробити, в результаті чого допустив наїзд на вказаного пішохода та самовільно на своєму вищевказаному автомобілі залишив місце пригоди.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід Ш. отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку. У зв’язку з цим пішохід Ш. дотепер перебуває на лікуванні в реанімаційному відділені у тяжкому стані.