flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбудеться перегляд запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві екс-начальника митниці

21 березня 2019, 16:53

     До Миколаївського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга захисника в інтересах підозрюваного Фільцева О.О. на ухвалу слідчого судді Заводського районного суду міста Миколаєва від 13 березня 2019 року.

     Так, вищезазначеною ухвалою, підозрюваному продовжено строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою  із можливістю внесення застави встановленою ухвалою Миколаївського апеляційного суду від 22 січня 2019 року (1 921 000 грн.) до 11 квітня2019 року.

 

     40-річний громадянин органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні злочину передбаченого частиною 4 статті 190 КК України - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

 

    Фільцев органами досудового розслідування підозрюється у тому, що у кінці 2017 року, використовуючи довірчі стосунки, які склались між ним та Поляковим (екс-начальником митниці), запропонував останньому створити спільне підприємство з виготовлення олії нащо просив надати грошові кошти в сумі 50 000 євро, в якості частки для створення спільного підприємства.

     На початку січня 2018 року Поляков надав Фільцеву кошти у сумі 50 000 євро, що еквівалентно 1 670 000 (один мільйон шістсот сімдесят) грн.

     На вимогу про повернення коштів у Фільцева виникли проблеми. Зрештою боржник все ж призначив Полякову зустріч - нібито щоб повернути борг. Під час зустрічі Фільцев з напарником побили екс-начальника митниці, а потім один з них задушив його зашморгом.

     В подальшому вони винесли тіло і завантажили його в автомобіль Полякова та на наступний день поховали тіло.

    Через деякий час автомобіль, на якому вивозили екс-начальника митниці, був знайдений на території одного з гаражних кооперативів.

 

     Розгляд справ відбудеться 22 березня 2019 року о 14.00 год.

 

     Миколаївський апеляційний суд завжди сприяє журналістам у виконанні ними своїх професійних обов’язків.

     За більш детальною інформацією по справі: прес-служба суду Хомин Юлія Михайлівна - тел. (0512) 50-17-20.

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду