flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбудеться перегляд запобіжного заходу одного із поліцейських, підозрюваних зокрема у катуванні

08 листопада 2018, 09:49

    До Миколаївського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга захисника Титаренка Ю.О. в інтересах підозрюваного громадянина Ш., до якого ухвалою слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з покладенням обов’язків передбачених статтею 194 КПК України.

    Органами досудового розслідування громадянин Ш. підозрюється у тому, що будучи співробітником поліції з іншими особами  проник  у домоволодіння громадянина Д. після чого, не маючи на це повноважень примусово доставив Д. до відділу поліції, де катував останнього з метою добитися зізнання у вчиненні злочині, який той не вчиняв.

    Його дії кваліфікуються:

    - за частиною 2 статті 162 КК України (незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян, вчинені службовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування);

    - за частиною 1 статті 371 КК України (завідомо незаконне затримання або незаконний привід);

   - за частиною  2 статті 127 КК України (катування, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості).

    Розгляд справи відбудеться 15 листопада 2018 року о 10.10 год.

 

    Миколаївський апеляційний суд завжди сприяє журналістам у виконанні ними своїх професійних обов’язків.

    За більш детальною інформацією по справі: прес-служба суду Хомин Юлія Михайлівна - тел. (0512) 50-17-20.

 

    Прес-служба Миколаївського апеляційного суду