flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фотозвіт щодо доступності будівель суду

07 лютого 2020, 09:02

    Головний вхід Миколаївського апеляційного суду облаштований тактильними стрічками. Тактильні напрямні смуги або стрічки застосовуються для позначення шляху для сліпих людей як в приміщеннях, так і на вулиці. Сліпа людина використовуючи тактильну білу тростину або просто відчуваючи тактильний малюнок індикаторів підошвами ніг, може слідувати прокладеним таким чином маршрутом, знайти вхід до приміщення суду.

    Відвідувач Одоєв С.В. демонструє доступність до будівлі суду. Миколаївський апеляційний суд має два входи (головний та з внутрішнього двору), обидва входи облаштовані кнопкою виклику судового розпорядника. 

   У зв'язку з ремонтними роботами у лютому 2020 року біля входу з внутрішнього двору кнопку виклику відповідальних осіб було зміщено.

 

 

На виклик Одоєва С.В. з’явився судовий розпорядник, який роз’яснив відвідачу про те, що він може дістатися  до приміщення суду через головний вхід. До головного входу будівлі Миколаївського апеляційного суду можна дістатися з внутрішнього двору суду.

     Відвідувач  виїздить на стаціонарний пандус будівлі суду.

    Під пандусом мається на увазі  поверхня, призначена для переміщення людей з обмеженими здібностями.

    Головний вхід будівлі обладнаний кнопкою виклику судового розпорядника.

    У лютому 2020 року було встановлено додаткову кнопку виклику відповідальних працівників за доступ до правосуддя осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. 

    Кнопка виклику судового розпорядника.

    Одоєв С.В. біля головного входу.

   

    В холі будівлі на першому поверсі встановлено мнемосхему розташування кабінетів та залів судового засідання. Тактильна мнемосхема є спеціально виготовлено рельєфною табличкою з планом території або приміщення, з пояснювальним текстом системи Брайля.

   Таблички шрифтом Брайля відповідають вимогам осіб з вадами зору. Мова для сліпих складається з рельєфно - крапкового шрифту, що зчитується вказівним пальцем. Тактильні інформаційні таблички допомагають орієнтуватися людям з вадами зору у приміщеннях та на вулиці.

    Табличка зали судових засідань.

   На першому поверсі будівлі розташований санвузол, який облаштований для осіб із вадами опорно-рухового апарату на якому, розміщено інформаційну табличку, що адаптована і для людей із вадами зору. Санвузол  має певні розміри, поручні і додаткове обладнання, яке допомагає займатися особистою гігієною, не вдаючись до допомоги сторонніх осіб.