flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати проведення аудиту доступності суду

15 листопада 2018, 16:28

    В апеляційному суді було здійснено аудит доступності будинків і споруд громадського призначення. Аудит проводився за участю Миколаївської обласної організації Союзу організацій осіб з інвалідністю України (далі – Миколаївська обласна організація СОІУ)

    Представники Миколаївської обласної організації СОІУ надали позитивні висновки щодо облаштування суду.

    Аудит проводився з урахуванням таких елементів доступності суду:

  1. Безпроблемне пересування по прилеглій території.

    Враховувались 7 пунктів, які стосуються мінімальної ширини тротуарів на житлових вулицях, їх поверхні, висоти, місць пониження тощо. За результатами було отримано оцінку відмінно.

  1. Зона паркування автомобілів.

    Наявність стоянки недалеко від головного входу та відповідних знаків–піктограм, ширина місця стоянки, а також можливість виїзду зі стоянки на пішохідну доріжку, який обладнаний пониженням бордюру (пандусом). З усіх 5 пунктів оцінка відмінно.

  1. Входи/виходи, двері.

    Критеріїв оцінки цього пункту є досить багато. Вони стосуються насамперед доступності головного та наявності альтернативного входу, розташування дверей, ширина проходу, а також часу їх закриття.

   Окремий блок вимог стосувався доступності усіх частини будівлі, наявності система тактильної та звукової інформації та системи візуальної інформації. За результатами розгляду цього блоку із 20 питань було отриману позитивну оцінку, але було і зауваження щодо висоти порога, який не повинна перевищувати (2,5 см)

  1. Сходи і пандуси.

    Сходи неслизькі та повинні мати спеціальне покриття, тактильне (рельєфне) та візуальне (кольором) попередження на початку і в кінці сходів. Наявність поруччя по обидва боки сходових маршів, які повинні бути круглого перерізу

    Пандус повинен відповідати критеріям висоти підйому та нахилу, тощо.

    Зауваження стосуються захищеності пандуса від атмосферних опадів та відсутності на сходах спеціального покриття.

  1. Туалети.

    Кабіни туалетів, відповідають вимогам по всім 14 пунктам. Єдине зауваження стосується відсутності на рівні максимум 1,1 м від підлоги встановленого пристрою екстреного виклику.

  1. Заходи безпеки.

    У суді дотримано усіх заходів безпеки. Суд обладнаний елементами доступності аварійних виходів з нижнього поверху, поверх ділиться на протилежні зони та наявні доступні пандуси на нижньому поверсі.

  1. Позначення (піктограми).

     У суді наявні усі показники та наявні вказівки, які видимі та легко читаються щодо входу, напрямку. Наявний доступ для місць паркування, наявні в’їзди та доступні туалети. Єдине зауваження щодо позначень – відсутня контрастна поверхня.

 

    Наразі всі зауваження прийняті довідома та приймають міри щодо їх усунення.