flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд наклав арешт на нежитлові приміщення ТОВ «АТБ-інвест» у Миколаєві

17 липня 2020, 14:35

Миколаївський апеляційний суд наклав арешт на нежитлові приміщення ТОВ «АТБ-інвест» із забороною проведення будівельних робіт з реконструкції зазначеного нежитлового приміщення з позбавленням права його пошкодження, псування, знищення, перетворення.

 

17 липня 2020 року Миколаївський апеляційний суд завершив розгляд апеляційної скарги захисника представника ТОВ «АТБ – Інвест» на ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, захисник просив скасувати ухвалу слідчого судді. Вказав, що на сьогоднішній день, у них є дозвіл на проведення робіт, а докази того, що проведені роботи несуть загрозу життю чи здоров’ю мешканців будинку відсутні.

Прокурор, потерпілі та їх представники у судовому засіданні просили колегію суддів залишити без змін ухвалу слідчого судді. Зазначили, що на даному етапі досудового розслідування передчасно вирішувати питання про можливість зняття арешту з нежитлових приміщень. Вказали, що після огляду підвальних та інших приміщень будинку є підстави вважати, що пошкодження, завдані будівельними роботами, створюють загрозу життю та здоров’ю мешканців 9-ти поверхового будинку.

 

За результатами розгляду справи апеляційну скаргу захисника представника ТОВ «АТБ – Інвест» задоволено частково. Ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва від 11 червня 2020 року – скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою накладено арешт на нежитлові приміщення, за адресою: м.Миколаїв, вул.Космонавтів, 142/1, які належать на праві приватної власності ТОВ «АТБ-інвест» із забороною власнику проведення будівельних робіт з реконструкції зазначеного нежитлового приміщення з позбавленням права його пошкодження, псування, знищення, перетворення.

 

З повним текстом постанови можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи - 489/2582/20.