flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, який підозрюється у вбивстві матері залишиться під вартою

12 квітня 2019, 15:49

   Миколаївський апеляційний суд  залишив без змін ухвалу слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва від 05 квітня 2019 року, якою 35-річному громадянину РФ застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 1 червня 2019 року.

 

   Сьогодні, 12 квітня 2019 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного на рішення Центрального районного суду міста Миколаєва. Не погоджуючись з рішенням суду, захисник просив колегію суддів апеляційного суду скасувати, як незаконну вищезазначену ухвалу та застосувати до його підзахисного більш м’який запобіжний захід не пов’язаний з триманням під вартою.

   Підтримуючи апеляційну скаргу у судовому засіданні захисник вказував, що підозра є не обґрунтованою, а докази щодо умисного вбивства з корисливого мотиву - відсутні. Також, зазначив, що підозрюваний двох дітей, з 2006 року постійно проживає на території України, а наявність громадянства іншої країни є єдиною обставиною, що свідчить про можливість ухилення, однак її недостатньо для обрання такого суворого запобіжного заходу як тримання під вартою.

 

   Прокурор вказував, що ухвала суду першої інстанції є законною, прийнятою у відповідності з нормами КПК України, а підстави для її скасування відсутні. Зазначила, що слідчим суддею враховано тяжкість та обставини вчинення злочину в якому чоловік обґрунтовано підозрюється. Також, враховано обставини переховування слідів злочину та те, що 35-річний чоловік є громадянином іншої країни, а значить наявні ризики переховування від слідства та вчинення іншого насильницького злочину.

   За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою рішення Центрального районного суду міста Миколаєва залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного залишено без задоволення

 

   Довідково:

   35-річний громадян РФ органами досудового розслідування підозрюється у тому, що маючи боргові зобов'язання вирішив заволодіти грошовими коштами матері. 31 березня 2019 рок він наніс жінці не менш 3-х ударів в область голови, після чого остання перестала подавати ознаки життя. В подальшому підозрюваний розчленував тіло жінки, помістив до бочки та в районі півострову «Аляуди» затопив бочку у річці Інгул.

   Дії чоловіка органами досудового розслідування кваліфікуються за пунктом 6 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство з корисливих мотивів.

   Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення  волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

    З повним текстом рішення суду можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень на номером справи - 490/2885/19.

  

   Прес-служба Миколаївського апеляційного суду