flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у вбивстві екс-начальника митниці залишиться під вартою

01 квітня 2019, 17:10

   Сьогодні, 1 квітня 2019 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного Фільцева О.О. на ухвалу слідчого судді Заводського районного суду міста Миколаєва від 13 березня 2019 року, якою  підозрюваному продовжено строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою  із можливістю внесення застави встановленою ухвалою Миколаївського апеляційного суду від 22 січня 2019 року (1 921 000 грн.) до 11 квітня 2019 року.

 

   Захисниця стверджувала, що розмір застави встановлений судом є непомірним, а позиція сторони захисту судом першої інстанції не взята до уваги та не відображена у судовому рішенні. Також, вказала, що рішення про продовження строків досудового розслідування прийнято не уповноваженою на це особою, а її підзахисний тримається під вартою на даний момент в межах іншого кримінального провадження.

   Підозрюваний підтримав позицію захисника та додаткових пояснень не надавав.

 

   У судовому засіданні прокурор просив залишити апеляційну скаргу захисників без задоволення, а рішення Заводського районного суду міста Миколаєва без змін. Зауважив, що відповідно до статті 3 КПК України (визначення основних термінів Кодексу) постанова про продовження строків досудового провадження винесена уповноваженою на це особою.

 

   За результатами апеляційного розгляду Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисниці в інтересах підозрюваного Фільцева О.О. залишено без задоволення. Ухвалу Заводського районного суду міста Миколаєва від 13 березня 2019 року – залишено без змін. 

 

   40-річний громадянин органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 КК України - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

 

   Фільцев органами досудового розслідування підозрюється у тому, що у кінці 2017 року, використовуючи довірчі стосунки, які склались між ним та Поляковим (екс-начальником митниці), запропонував останньому створити спільне підприємство з виготовлення олії, на що просив надати грошові кошти в сумі 50 000 євро, в якості частки для створення спільного підприємства.

   На початку січня 2018 року Поляков надав Фільцеву кошти у сумі 50 000 євро, що еквівалентно 1 670 000 (один мільйон шістсот сімдесят) грн.

   На вимогу про повернення коштів у Фільцева виникли проблеми. Зрештою боржник все ж призначив Полякову зустріч - нібито щоб повернути борг. Під час зустрічі Фільцев з напарником побили екс-начальника митниці, а потім один з них задушив його зашморгом.

   В подальшому вони винесли тіло і завантажили його в автомобіль Полякова та на наступний день поховали тіло.

   Через деякий час автомобіль, на якому вивозили екс-начальника митниці, був знайдений на території одного з гаражних кооперативів.

 

   Прес-служба Миколаївського апеляційного суду