flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд апеляційної скарги у справі «2 травня» перенесено на 19 квітня 2019 року

18 березня 2019, 14:36

 

     Сьогодні, 18 березня 2019 року, у Миколаївському апеляційному суді відбулось чергове судове засідання по справі «2 травня».

     Вперше, у судове засідання з’явився обвинувачений Сакауков М.В., який напротязі більш як року судових засідань ухилявся від явки у суд та на засіданні вказав, що підтримує клопотання свого захисника Каркіщенка А.В. про відвід головуючого судді з підстав передбачених пунктом 4 частини 1 статті 75 КПК України, а саме: суддя не може брати участь у кримінальному провадженні за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості. 

     Клопотання захисника про відвід судді-доповідачу по справі було розглянуто колегією суддів у судовому засіданні, яке відбулося 10 вересня 2018 року. З ухвалою суду від 10 верезня 2018 року можна ознайомитись за посиланням тут.

 

     Заслухавши думку учасників судового розгляду, Миколаївським апеляційним постановлено ухвалу про відмову у задоволенні заяви обвинуваченого Сакаукова М.В. про відвід головуючого у зв’язку з відсутністю підстав для такого відводу.

 

     Однак, розпочати розгляд справи по суті колегії суддів Миколаївського апеляційного суду не вдалось, оскільки в судове засідання з 19 виправданих осіб прибуло лише 9 осіб. Також, не з'явились і деякі захисники.

     З кінця лютого 2018 року відбулось 11 судових засідань та ще жодного разу не вдалось зібрати усіх виправданих та їх захисників. Судом було докладено всіх зусиль для організації та проведення судового процесу. Так, судові повістки на ім’я виправданих кожного разу направляються рекомендованими листами на адреси, які зазначені у матеріалах справи, але судові засідання відкладаються у зв’язку з неявкою виправданих участь яких відповідно до частини 4 статті 401 КПК України є обов’язковою.

     Також, 5 жовтня 2018 року, судом було винесено ухвалу, якою суд застосував привід до тих виправданих, які жодного разу не з’явились в судове засідання, але навіть застосування приводу не дозволило зібрати всіх виправданих для участі у розгляді апеляційної скарги прокурора. Четверо виправданих: Альошин О.А., Рудик С.М. та Суханов О.М. ще жодного разу неприбували у судові засідання.

 

     Заслухавши думку учасників судового розгляду Миколаївським апеляційним судом прийнято рішення про оголошення перерви до 10.00 год. 19 квітня 2019 року.

      Нагадаємо, що у провадженні Миколаївського апеляційного суду знаходиться кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора відділу прокуратури Одеської області Купріної І.В. на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18 вересня 2017 року відносно Альошина О.А., Власенка В.С., Глізнуци С.А., Грищука Є.В., Гулія Є.Б., Дзюбенка О.О., Довженкова С.О., Ємелянова М.І., Зайцева О.І., Зібницького В.В., Ковшова П.В., Корчинського С.М., Мефьодова Є.І., Михайлова В.Г., Романюка В.В., Рудика С.М., Сакаукова М.В., Шапки О.В., яким останніх виправдано за частиною 2 статті 294 КК України, та Суханова О.М. виправдано за частиною 2 статті 294, частиною 2 статті 263 КК України, у зв'язку з недоведеністю, що кримінальне правопорушення вчинене обвинуваченими.

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду