flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у вбивстві залишиться під вартою

28 січня 2019, 16:26

    Сьогодні, 28 січня 2019 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрювоного В. на ухвалу слідчого судді Корабельного районного суду міста Миколаєва від 11 січня 2019 року, якою до підозрюваного В. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

    У судовому засіданні захисник підтримав апеляційну скаргу. Просив суд скасувати ухвалу слідчого судді Корабельного районного суду міста Миколаєва. Постановити нову ухвалу, якою застосувати до підозрюваного В. більш мякий запобіжний захід – домашній арешт. Захисник вказав, що ризики є необгрунтовані та грунтуються на припущеннях.

     Підозрюваний підтримав позицію захисника, додаткових пояснень ненадавав.

 

    Прокурор вказала, що під час розгляду справи  у судовому засіданні першої інстанції було доведено наявність існуючих ризиків передбачені статтею 177 КПК України, а саме:

    - переховування від органів досудового розслідування.

    - вчинити інше кримінальне правопорушення;

    - можливість незаконного впливу на свідків.

     Просила суд апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення, а рішення Корабельного районного суду міста Миколаєва без змін.

 

     У судовому засіданні підозрюваний вказав, що наданий час у нього відсутнє місце проживання, а за місцем реєстрації непроживає близько 12 років.

 

   За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного залишено без задоволення. Ухвалу слідчого судді Корабельного районного суду міста Миколаєва від 11 січня 2019 року залишено без змін.

 

    Громадянин В. органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 КК України - вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

 

     50-річний громадянин України підозрюється у вчиненні умисного вбивства свого знайомого, у якого знімав кімнату. Подія трапилась 18 грудня 2018 року. Між підозрюваним та його знайомим виник конфлікт, у ході якого підозрюваний задушив останнього.

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду