flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У зв’язку з неявкою захисників перегляд розміру застави щодо підозрюваного у вбивстві екс-начальника митниці перенесено

21 січня 2019, 14:39

      Сьогодні, 21 січня 2019 року відбулось судове засідання за апеляційною скаргою прокурора на рішення Заводського районного суду міста Миколаєва від 15 січня 2019 року, яким до Фільцева О.О. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 березня 2019 року з можливістю внесення застави у розмірі 576 300 грн. та покледенням ряду обов’язків у разі її внесення.

     У судове засідання прибув прокурор, підозрюваного було доставлено конвоєм. Адвокати підозрюваного не з’явились у судове засідання. Від них поступила письмова заява про відкладення розгляду справи на іншу дату, у зв’язку з тим, що вони беруть участь у судовому засіданні яке проходить у Заводському районному суді міста Миколаєва.

     Прокурор заперечив проти задоволення даного клопотання. Вказав, що вже двічі адвокати були належно повідомлені про час і дату розгляду справи але ні на засідання, яке відпулось 18 січня 2019 року, ні на сьогоднішнє не з’явились.

      Сам підозрюваний відмовився брати участь у судовому засіданні без своїх захисників.

     Колегією суддів Миколаївського апеляційного суду прийнято рішення про задоволення клопотання захисника. Розгляд справи перенесено на 14.30 год. 22 січня 2019 року.

      Також, судом прийнято рішення про витребування із Заводського районного суду міста Миколаєва документів, що підтверджують участь адвокатів підзахисного у судовому засіданні в Заводському районному суді міста Миколаєва, що виключило можливість їх явки у судове засідання в Миколаївський апеляційний суд.

 

 

      Нагадаємо, що 40-річний громадянин органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні злочинів передбачених:

      - пунктами 6, 12 частини 2 статті 115 КПК України (умисне вбивство з корисливих мотивів вчинене за попередньою змовою групою осіб);

      - частиною 1 статті 289 КПК України (незаконне заволодіння транспортним засобом);

      - частиною 1 та 2 статті 185 КПК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб).

 

     Фільцев органами досудового розслідування підозрюється у тому, що у кінці 2017 року, використовуючи довірчі стосунки, які склались між ним та Поляковим (екс-начальником митниці), запропонував останньому створити спільне підприємство з виготовлення олії нащо просив надати грошові кошти в сумі 50 000 євро, в якості частки для створення спільного підприємства.

      На початку січня 2018 року Поляков надав Фільцеву кошти у сумі 50 000 євро, що еквівалентно 1 670 000 (один мільйон шістсот сімдесят ) грн.

      На вимогу про повернення коштів у Фільцева виникли проблеми. Зрештою боржник все ж призначив Полякову зустріч - нібито щоб повернути борг. Під час зустрічі Фільцев з напарником побили екс-начальника митниці, а потім один з них задушив його зашморгом.

      В подальшому вони винесли тіло і завантажили його в автомобіль Полякова та на наступний день поховали тіло.

      Через деякий час автомобіль, на якому вивозили екс-начальника митниці, був знайдений на території одного з гаражних кооперативів.

 

      Прес-служба Миколаївського апеляційного суду