flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось судове засідання щодо обвинувачення голови Веселинівської РДА Миколаївської області у службовому підробленні

17 січня 2019, 16:39

     У провадженні Миколаївського апеляційного суду знаходиться кримінальна справа за обвинуваченням голови Веселинівської районної державної адміністрації Миколаївської області у злочинах передбачених:

     - частиною 1 статті 190 КК України - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство);

     - частиною 4 статті 358 КК України - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів;

    - частиною 4 статті 27  та частиною 1 статті 366 КК України - складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів.

     Так, вироком Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 16 березня 2018 року обвинуваченому Ф. призначено покарання  у виді штрафу в розмірі 150 (ста п'ятдесяти) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 2 550 (дві тисячі п'ятсот п'ятдесят) грн. з позбавленням права обіймати посади пов'язані з організаційно-розпорядчими функціями в органах державної влади строком на 2 (два) роки.

 

     16 січня 2019 року у Миколаївському апеляційному суді відбулось судове засідання по даній справі. З урахуванням положень пункту 2 частини 12 статті 31 КПК України розгляд справи здійснюється колегіально, у складі п’яти суддів.

     У судовому засіданні захисник обвинуваченого Ф. просив суд вирок Вознесенського міжрайонного суду Миколаївської області скасувати та закрити кримінальне провадження стосовно його підзахисного. Також, захисником було заявлено клопотання про повторний допит свідків та повторне дослідження доказів.

 

     Заслухавши пояснення захисника на підтримку клопотання та думку прокурора, колегією суддів Миколаївського апеляційного суду прийнято рішення про виклик свідків у судове засідання для повторного допиту та повторне дослідження ряду доказів.

 

     Наступне судове засідання по даній справі відбудеться 28 лютого 2019 року об 11.00 год.

 

      Довідково: громадянин Ф.  обвинувачується у тому, що будучи головою Веселинівської районної державної адміністрації Миколаївської області та депутатом Веселинівської районної ради Миколаївської області сьомого скликання, вирішив відпочити та пройти санаторно-профілактичне лікування у санаторії в м. Моршин. Розуміючи, що щорічну оплатну відпустку він вже використав, право на додаткову оплачувану відпустку він не має, Ф. вирішив оформити собі начебто тимчасову непрацездатність, у зв’язку з чим у нього виник злочинний намір на підбурювання лікаря-терапевта до службового підроблення медичної картки стаціонарного хворого та листка непрацездатності.

 

      Прес-служба Миколаївського апеляційного суду