flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд змінив запобіжний захід одному із підозрюваних у підриві банкомата на тримання під вартою

19 листопада 2018, 17:03

   Сьогодні, 19 листопада 2018 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Корабельного районного суду міста Миколаєва, якою до підозрюваного С. застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного Б. на ухвалу слідчого судді цього ж суду, якою до підозрюваного Б. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

   За результатами розгляду справи щодо підозрюваного С. Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу прокурора задоволено. Ухвалу слідчого судді Корабельного районного суду міста Миколаєва від 10 листопада 2018 року скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою до підозрюваного С. застосовано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі  92 050 грн. 

   У судовому засіданні прокурор підтримав апеляційну скаргу в повному обсязі. Ухвалу слідчого вважає незаконною та необгрунтованою з підстав невідповідності висновків викладених у рішенні, фактичним обставинам справи. Зауважив, що мають місце ризики, передбачені статтею 177 КПК України, та вказав, що С. підозрюється у вчиненні ряду тяжких кримінальних правопорушень, офіційно не працює, а тому немає постійного джерела доходу,  раніше вже притягувався до адміністративної та  кримінальної відповідальності.

    Захисник, який діє в інтересах підозрюваного С. заперечував проти задоволення апеляційної скарги прокурора та просив суд залишити підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Вказав, що ризик переховування від органів досудового слідства є необгрунтований та додав, що підозрюваний С. частково визнає свою вину, у нього є сім’я та стійкі соціальні зв’язки,  на його утриманні перебуває двоє неповнолітніх дітей.

    Підозрюваний С. підтримав позицію свого захисника та додав, що працює на основі усних договорів.

 

   За результатами розгляду справи щодо підозрюваного Б. Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного Б. залишено без задоволення. Ухвалу слідчого судді Корабельного районного суду міста Миколаєва від 10 листопада 2018 року, яким до підозрюваного Б. застосовано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 92 050 грн. залишено без змін.

 

   Розгляд апеляційної скарги щодо підозрюваного К. у даному кримінальному провадженні відбудеться о 10.00 год. 23 листопада 2018 року.

 

   Громадяни К., С. та Б. органами досудового розслідування підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

   - частиною 3 статті 15 КК України - замах на вчинення злочину є незакінченим, якщо особа з причин, що не залежали від її волі, не вчинила усіх дій, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця;

   - частиною 3 статті 185 КК України - крадіжка (таємне викрадення чужого майна) поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому

   - частиною 4 статті 185 КК України - крадіжка, вчинена у великих розмірах.

 

 

    Нагадаємо, що вночі, 09 листопада 2018 року на проспекті Корабелів група осіб пошкодила банкомат шляхом його підриву з метою викрадення коштів. Вже через півгодини п'ятьох осіб було затримано. Також, ці ж особи підозрюються у крадіжках здійснених у місті Миколаєві упродовж вересня - листопада цього року.

 

   Прес-служба Миколаївського апеляційного суду