flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В.о. начальника Управління державного екологічного нагляду (контролю) біоресурсів Південно-Західного округу Державної екологічної інспекції залишатиметься під вартою

13 вересня 2021, 14:47

13 вересня 2021 року апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника П. в інтересах підозрюваного Г. на ухвалу Заводського районного суду м. Миколаєва від 19 серпня 2021 року, якою підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 жовтня 2021 року.

Г. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України - проханні надати та одержанні службовою особою, неправомірної вигоди для себе, за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди

За даними слідства підозрюваний Г. є службовою особою правоохоронного органу, яка за спеціальним повноваженням здійснює функції представника влади. Обіймаючи посаду в.о. начальника Управління державного екологічного нагляду (контролю) біоресурсів - старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу Державної екологічної інспекції (Миколаївська та Одеська області) з корисних мотивів, з метою особистого збагачення, шляхом зловживання службовим становищем, умисно вчинив корисний корупційний злочин, як службова особа,  а саме – вимагав та одержав від комерційного директора С. однієї із АЗС, розташованої в м. Миколаєві, за попередньою змовою з Т. неправомірну вигоду у розмірі 5000 (п’яти тисяч) доларів США за невтручання у діяльність вказаної АЗС та уникнення застосування відносно С. штрафних санкцій.

За результатами розгляду апеляційної скарги Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, відповідно до якої ухвала Заводського районного суду м. Миколаєва від 19 серпня 2021 року залишена без змін, а апеляційна скарга захисника П. без задоволення.