flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі 23-річному жителю Миколаївської області за вбивство юнака

10 січня 2019, 13:48

     Миколаївський апеляційний суд завершив розгляд апеляційних скарг обвинуваченого О., прокурора Миколаївського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 та  представника потерпілого Б. на вирок  Заводського районного суду м. Миколаєва.

    Вироком Заводського районного суду м. Миколаєва від  31 жовтня 2016 року 23- річного жителя Миколаївської області визнано винним у вчиненні злочинів передбачених пунктами 4, 6 частиною 2 статті 115 КК України (умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю та з корисливих мотиві) та  частиною 4 статті 187  КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій) спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років з конфіскацією всього майна, яке є його власністю.

     У своїх апеляційних скаргах:

     - обвинувачений О. просив суд вирок змінити та пом’якшити призначене покарання до мінімального розміру.

    - представник потерпілого Б. просив вирок суду скасувати в частині призначеного покарання через його м’якість,  та ухвалити новий вирок, яким призначити О. покарання у виді довічного позбавлення волі.

    - прокурор просив вирок скасувати з підстав істотного порушення судом першої інстанції вимог кримінального процесуального закону, та призначити новий розгляд у суді першої інстанції.

 

    За результатами апеляційного розгляду апеляційні скарги обвинуваченого О.  та прокурора залишено без задоволення, а апеляційну скаргу представника потерпілого Б., задоволено.

     Вирок Заводського районного суду м. Миколаєва  від  31 жовтня 2016 року у відношенні О. скасувано в частині призначеного покарання за пунктами 4, 6 частини 2 статті 115 КК України. В іншій частині вирок залишено без змін.

    На підставі частини 1 статті 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточне покарання О. визначено у виді довічного позбавлення волі із конфіскацією всього майна, яке є його власністю.

 

     Нагадаємо, що 23 лютого 2016 року 23-річний житель Миколаївської області перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, з метою заволодіння майном 18-річного студента, прийшовши до місця його прожавання. З собою він приніс заздалегідь приготовлений ніж, яким наніс потерпілому численні ножові поранення. Коли ніж зламався, громадянин О. використав ще інші 2 ножі, які взяв на кухні. Загальна кількість нанесених ударів становила приблизно 85.

    Після цього громадянин О. заволодів ноутбуком «Lenovo G 510» та мобільним телефоном марки «Samsung», які належали потерпілому, та з викраденим майном зник з місця вчинення злочину.

 

    З повним текстом рішення суду можно ознайомитись за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/79028686

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду